Moučníky a cukroví

Jahodové citronové cupcaky

Korpus

150 g cukru krupice
190 g hladké mouky
190 g smetany 33%
3 vejce M
9 g prášku do pečiva
2 g soli
1 citron

Krém

200 g másla
150 g cukru krupice
120 g jahodového pyré

Na dokončení

mrazem sušené jahody
sušené jedlé květy

Do mísy nasypeme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. Zalijeme smetanou, přidáme kůru a šťávu z citronu a vejce. Osolíme a důkladně promícháme do hladka. Těstem naplníme formy na cupcaky. Formy plníme zhruba do 3/4. Pečeme na 160 °C 15 – 20 minut. Než se těsto upeče, připravíme krém. Nejdříve uděláme ovocný cukrový rozvar. Jahodové pyré smícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Svařenou směs necháme zchladit na pokojovou teplotu, přidáme máslo (také pokojové teploty) a vyšleháme hladký, nadýchaný krém. Krém naplníme do cukrářského sáčku a zdobíme upečené cupcaky. Ozdobíme mrazem sušenými jahodami, jedlými sušenými květy a můžeme použít i třpytky ve spreji.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl