Medový salát s variací cibulek a dýňovým olejem


Pro všechny, kteří i v salátu hledají maso, zde máme výtečný salát, jenž mezi zeleninou skrývá dorůžova pečený roastbeef.
6−8 porcí
Roastbeef a marináda
600 g nízkého roštěnce
50 g kremžské hořčice
50 ml oleje
20 ml worcesterské omáčky
drcený pepř
sůl
Zelenina do salátu
20 cm zelené části pórku
1 menší červená cibule
120 g sterilovaných cibulek
6 rajčat
worcesterská omáčka
červený vinný ocet
dýňový olej
mletý bílý pepř
sůl
hrst pažitky
Toasty
bagetky nebo toastový chléb
máslo
stroužek česneku
sušený tymián
sůl
Z hořčice, oleje, worcesterské omáčky a pepře vymícháme marinádu, kterou důkladně vetřeme do masa a necháme proležet, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z lednice cca hodinu před tepelnou úpravou.
Roštěnec zprudka opečeme na pánvi na troše oleje ze všech stran, potřeme zbytkem marinády, osolíme a přeložíme na mřížku, kterou umístíme na plech s trochou vody (odkapávající šťáva se tak nepřipéká a voda zároveň zvlhčuje vzduch v troubě). Pečeme ve vyhřáté troubě na 120 °C asi ¾ hodiny. Maso necháme vychladnout a poté je nakrájíme na tenké nudle.
Zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme s masem, ochutíme worcesterskou omáčkou, vinným octem, dýňovým olejem, pepřem a solí. Promícháme, necháme odležet, při podávání sypeme pažitkou a doplníme toasty.
Česnek utřeme se solí, smícháme s máslem a sušeným tymiánem. Ochuceným máslem potřeme rozkrojené toasty a zapečeme
Ohodnoťte tento recept: