Moučníky a cukroví

Zapečená rebarbora s jahodami a drobenkou

500 g rebarbory
500 g jahod
2 g mletého kardamomu
10 g vanilkového cukru
20 g růžové vody
15 g kukuřičného škrobu

Drobenka

120 g hladké mouky
120 g jemných ovesných vloček
120 g másla
120 g třtinového cukru
4 g mletého zázvoru
2 g soli

Na dokončení:

50 g pistácií
moučkový cukr na posypání

Jahody nakrájíme na menší kousky. Nakrájené jahody a rebarboru dáme do mísy, přidáme kukuřičný škrob, mletý kardamom, vanilkový cukr a růžovou vodu. Zapékací formu vymažeme máslem a do formy nalijeme ovocnou směs.

Do mísy vsypeme hladkou mouku, ovesné vločky, mletý zázvor a sůl. Přidáme vychlazené máslo a připravíme drobenku. Drobenkou posypeme povrch jahod s rebarborou. Pečeme na 170 ° 25 – 30 minut do zlatova.

Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a pistáciemi.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl