Ryby a mořské plody

Pošírovaný hřbet z tresky s brandádou ze sušené tresky, řapíkatého celeru a fenyklu

Pošírovaná treska

700 g čerstvé tresky
1 šalotka
1 fenykl
1 řapíkatý celer
5 stroužků česneku
2 dcl bílého vína
hrst čerstvého kopru
nové koření
celý pepř
bobkový list
celý koriandr
sůl a pepř
výhonky hrášku na ozdobu

Do hrnce vložíme koření, česnek, fenykl, řapíkatý celer, zalijeme vínem a trochou vody. Do hrnce dáme pařák, na který položíme tresku, kterou předem osolíme a opepříme. Pařák pokapeme trochou olivového oleje. Tresku vaříme v páře pod pokličkou 8 – 10 minut.

Brandáda

400 g uvařených brambor
200 g sušené tresky
100 ml smetany
100 ml mléka
80 g másla
80 g řapíkatého celeru
80 g fenyklu
hrst čerstvé pažitky
2 lžíce olivového oleje

Fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme celer a fenykl. Přidáme uvařené brambory, zalijeme smetanou a rozmačkáme. Pokud je kaše příliš tuhá, můžeme ji zředit mlékem. Přidáme sušenou tresku, opepříme a podle potřeby lehce dosolíme (před solením ochutnejte – sušená treska je slaná). Na závěr přidáme čerstvou pažitku a promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl