Koláč s brynzou


Těsto
250 g pšeničné hladké celozrnné mouky
50 ml vychlazeného bílého vína
30 g cukru krupice
200 g studeného másla
2 g soli
Z mouky, studeného másla, cukru a vychlazeného bílého vína vypracujeme křehké těsto, které osolíme. Z těsta rozválíme plát na pomoučeném vále. Plát těsta musí být větší než forma na pečení. Vyválené těsto přeneseme do formy a propícháme na několika místech vidličkou. Těsto předpečeme na 170 °C 15 – 20 minut.
Náplň
300 g brynzy
50 g tučného tvarohu
2 vejce
100 g škvarků
větvičku rozmarýnu
snítku tymiánu
Brynzu a tvaroh smícháme dohromady. Přidáme dvě celá vejce, nasekané škvarky, bylinky a opepříme. Náplň dáme na předpečené těsto a pečeme na 170 °C 40 – 45 minut.
Salát
2 palice česneku
4 velké šalotky
150 g předvařené řepy
60 g cukru krupice
100 ml bílého vína
1 lžíci olivového oleje
sůl
Šalotku nakrájíme na klínky, česnek na půlky a opečeme pozvolna na pánvi. Přidáme cukr, zalijeme vínem a přidáme řepu nakrájenou na větší kousky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Ohodnoťte tento recept: