Sendvič z opečené briošky s telecími játry, vajíčkovým salátem, jarní cibulkou a slaninou


8 plátků briošky
4 natvrdo vařená vejce
250 g telecích jater
8 plátků anglické slaniny
80 g másla
2 jarní cibulky
½ červené cibule
1 lžičku hořčice
1 lžíci majonézy
olivový olej
hrst pažitky
mladé salátové listy
sůl a čerstvě mletý pepř
Vejce uvařená natvrdo a červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka a pažitku nasekáme nadrobno. Všechno společně promícháme s majonézou. Osolíme a opepříme. Přidáme hořčici. Vajíčkový salát můžeme nechat chvíli odležet, aby se chutě propojily.
Na pánvi opečeme slaninu dokřupava. Na výpeku ze slaniny opečeme telecí játra nakrájená na menší kousky. Opékáme 1 – 1,5 minuty z každé strany. Játra solíme a pepříme po upečení.
Na pánev vložíme plátky briošky a opečeme dozlatova.
Na opečené plátky briošky poklademe vajíčkový salát, čerstvé listy salátu, znovu vajíčkový salát, na něj položíme játra a poslední vrstvu opět tvoří lžička vajíčkového salátu, na který položíme plátek slaniny. Sendvič můžeme ozdobit lístky čerstvého špenátu nebo mladými výhonky.
Ohodnoťte tento recept: