Saláty

Vaječný salát s jarní zeleninou, citronovou majonézou a mladými výhonky

6 vajec vařených natvrdo
100 g ředkviček
100 g jarní cibulky
1 kedlubnu
80 g majonézy
2 hrsti mladých výhonků
1 citron
6 plátků ančoviček
2 lžíce kapar poupátek
svazek pažitky
svazek koriandru
4 lžíce olivového oleje
4 plátky dýňového nebo celozrnného chleba
sůl a pepř

Dvě vejce rozřízneme a vyjmeme žloutky. Bílky nakrájíme na malé kostičky. Žloutky důkladně rozmačkáme a smícháme s majonézou, sekanými ančovičkami, kapary, šťávou a kůrou z citronu, sekanou pažitkou a trochou oleje z ančoviček. Osolíme, opepříme a dochutíme olivovým olejem. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, bílou část jarní cibulky na cca centimetrové válečky a zelenou část na kolečka. Kedlubnu nakrájíme na kostky cca 1 cm. Ředkvičky, kedlubnu a bílou část jarní cibulky spaříme asi dvě minuty v osolené vroucí vodě a přendáme do ledové vody. Poté okapanou zeleninu vložíme do dresingu společně s nakrájenými bílky.

Dobře promícháme. Hotový salát dáme do misky společně se čtvrtkami nakrájených zbylých vajec. Posypeme zelenou částí jarní cibulky, lístky koriandru, ozdobíme mladými výhonky z řeřichy a přidáme plátky na sucho opečeného chleba.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl