Maso

Rolovaný jehněčí bůček v bylinkové strouhance, restované červené zelí, bruselská kapusta a mladé petrželové brambory

800 g jehněčího bůčku
80 g česneku
200 g špeku
6 větviček rozmarýnu
100 g bílé strouhanky
300 g čerstvého červeného zelí
300 g růžičkové kapusty
50 ml řepkového oleje
2 lžíce bílého sezamu
½ lžičky mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
2 citrony
6 lžic krupicového cukru
600 g brambor grenaille
svazek pažitky
30 g másla
sůl a pepř

Česnek nakrájíme na tenké plátky, lístky ze dvou stonků rozmarýnu nasekáme a smícháme s česnekem. Bůček osolíme, opepříme a potřeme česnekem a rozmarýnem. Osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Pečeme na 160 ° asi hodinu. V průběhu pečení obracíme.

Z petrželky a rozmarýnu otrháme lístečky a společně se strouhankou rozmixujeme. Osolíme a před podáváním maso bez provázku v této strouhance obalíme. Zelí nakrájíme na silnější nudličky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půlky nebo čtvrtky. Rozpálíme pánev, vyškvaříme špek a přidáme zelí. Restujeme velmi zprudka, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat a přidáme kapustičky, ochutíme chilli, sladkou paprikou, šťávou z citronu a promícháme. Osolíme a nakonec přidáme opražený sezam.

Brambory uvaříme vcelku doměkka a promícháme s máslem, solí a sekanou pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl