Ryby a mořské plody

Gratinovaný losos Hellmann´s

Další tip na úpravu lososa či pstruha – tentokrát s křupavou krustou, doplnit můžeme vařeným bramborem či kaší a zeleninovým salátkem.

6 steaků z lososa po 150 g

100 g kukuřičných lupínků
2 plátky toastového chleba
6 lžic tatarské omáčky Hellmann´s
1 lžíce plnotučné hořčice
20 g parmezánu
hrst listové petrželky
mletý pepř
sůl

Porce lososa ochutíme solí, mletým pepřem a vložíme je na plech na pečicí papír.

V mixeru nebo kuchyňském kutru rozmixujeme kukuřičné lupínky spolu s plátky toastového chleba a smícháme s nastrouhaným parmezánem, nasekanou petrželkou, tatarskou omáčkou a hořčicí. Směs naneseme na jednotlivé porce lososa a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 °C 10−15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl