Zeleninová jídla

Provensálské koláčky

Malé jednoporcové koláčky se hodí na party, chutnají čerstvě upečené i studené.

12 koláčků – formičky o průměru 10 cm

těsto

150 g hladké mouky
150 g hladké špaldové mouky
150 g másla
asi 0,5 dl mléka nebo vody
sůl

Smícháme hladkou a špaldovou mouku spolu se změklým máslem, trochou mléka a solí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.

Rozdělíme na dvanáct dílků a těstem plníme teflonové formičky na jednoporcové koláčky, které ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut předpečeme. Poté je plníme náplní.

náplň

300 g zeleniny (mix podle chuti – mrkev, pórek, hrášek)
olivový olej
150 ml smetany
200 g goudy
2 vejce
1 lžíce provensálské směsi
sůl

Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky, smícháme s hráškem, vše opečeme na oleji, odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, ochutíme provensálskou směsí a solí. Plníme do předpečených formiček a pečeme ještě 15−20 minut dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

40 hlasů

Další recepty Celý díl