Ryby a mořské plody

Candát, pyré z bílých fazolí a máslové ředkvičky s pažitkou

2 filety z candáta
500 g bílých předem uvařených fazolí
1 svazek tymiánu
3 stroužky česneku
250 g másla
1 svazek ředkviček
1 cibule
50 g čerstvé pažitky
1 citron
sůl a pepř

Fazole uvaříme podle návodu. Česnek nasekáme nadrobno a cibuli nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm krátce orestujeme. Do hrnce přidáme uvařené fazole a pár lístků čerstvého tymiánu. Zalijeme smetanou. Osolíme a opepříme. Fazole rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Ředkvičky překrojíme na polovinu a opékáme je na rozpuštěném másle zhruba 3 – 4 minuty. Na závěr posypeme najemno nasekanou pažitkou a promícháme. Můžeme přidat i listy z ředkviček.

Z filetů pomocí pinzety odstraníme kosti a nakrájíme na menší porce, do kterých můžeme udělat malé zářezy. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje a opečeme kousky candáta, které osolíme a opeříme. Candáta dáváme na pánev nejdříve kůží dolů. Pečeme 3 – 4 minuty, otočíme, vypneme sporák a necháme krátce dojít.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl