Saláty

Jarní salát s křepelčím vajíčkem a řeřichou

1 salátová okurka
2 mrkve
1 květák
1 svazek ředkviček
1 balíček zeleného chřestu
1 vanička řeřichy
mix listových salátů
6 křepelčích vajíček
300 ml olivového oleje
1 citron
lžíce dijonské hořčice
lžíce medu
sůl a pepř

Chřest očistíme, ale neloupáme. Stonky nakrájíme na kolečka. Hlavičky odkrojíme a spaříme. Mrkev a ředkvičky ponecháme syrové a nakrájíme na tenká kolečka. Z okurky vyřízneme středovou vodnatou část a okurku nakrájíme na kostičky.

Květák spaříme společně s hlavičkami chřestu. Na spaření stačí jedna minuta a ihned vkládáme do ledové vody. Květák ponecháme ve vroucí vodě o pár vteřin déle než chřest.

Na dresing v míse smícháme v poměru 1:1 hořčici a med. Přidáme citronovou kůru a šťávu, olivový olej, sůl a pepř a vše důkladně smícháme dohromady.

Zeleninu vsypeme do mísy s připraveným dresingem a promícháme. Na úplný závěr vmícháme mix salátových listů.

Křepelčí vajíčka uvaříme, maximálně 2 – 3 minuty. Uvařená vajíčka oloupeme, rozřízneme na půl a položíme navrch salátu. Posypeme řeřichou a zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl