Maso

Kuřecí paličky v bylinkách, ragú z kořenové zeleniny, hrášková rýže

12 kuřecích paliček
snítku tymiánu
snítku rozmarýnu
snítku plocholisté petrželky
40 ml rostlinného oleje
8 stroužků česneku
1 hrnek jasmínové rýže
1,5 hrnku vody
1 hrnek rozmraženého hrášku
20 ml oleje
sůl a pepř

Ragú z kořenové zeleniny

300 g mrkve
300 g celeru
300 g kořenové petržele
40 g másla
2 cibule
200 ml smetany 33%
špetku muškátového květu

Nejdříve si v hmoždíři připravíme směs z lístků čerstvého rozmarýnu, tymiánu, česneku, soli a oleje.

Kuřecí paličky vložíme do pekáčku, obalíme je směsí z bylinek, přidáme trochu másla a dáme péct na 160 °C po dobu 45 – 50 minut. Pokud je v průběhu pečení potřeba, podlijeme trochou vody.

Jasmínovou rýži nejdříve krátce orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vodou a osolíme. Hrnec zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby na 15 minut. Do hotové rýže vmícháme rozmražený hráček, který před tím nijak tepelně neupravujeme.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kousky, cibuli na klínky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu s cibulí na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým květem. Zalijeme smetanou a krátce povaříme.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl