Taštičky s povidly a pivem


Těsto
350 g hladké mouky
220 g studeného másla
130 ml světlého vychlazeného piva
1 g soli
Náplň
400 g povidel
4 g mletého zázvoru
strouhaný perník na zahuštění1 vejce na potření
Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme studené máslo, pivo, osolíme a vypracujeme křehké těsto. Připravené těsto necháme odpočinout 10 – 15 minut v lednici nebo v mrazáku.
Povidla ochutíme mletým zázvorem a zahustíme nastrouhaným perníkem (množství dle potřeby).
Odpočinuté těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme čtverečky. Na jednotlivé čtverečky poklademe povidla a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Pak každý čtvereček úhlopříčně přeložíme. Šátečky vyskládáme na plech a opět potřeme rozšlehaným vejcem.
Připravené šátečky necháme před pečením odpočinout v pokojové teplotě 5 – 10 minut. Pečeme při teplotě 180 - 190 °C 12 – 15 minut (dozlatova).
Upečené šátečky necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept: