Luštěniny a obiloviny

Vlažný salát z černé čočky s fazolkami, sázeným vejcem a zbytkem pečeného kuřete

250 g černé čočky
2 kuřecí paličky nebo celá stehna pečená na kmíně
200 g zelených fazolek
1 lžíci vinného octu
2 stroužky česneku
čerstvý křen
2 vejce
srdíčka hlávkového salátu
hrst čerstvého koriandru
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžičku medu
sůl a pepř

Křen pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky, které pak ještě nakrájíme nožem na tenké nudličky.

Česnek nasekáme nadrobno. Fazolky vložíme na rozpálenou pánev s olejem a zarestujeme. Přidáme najemno nasekaný česnek a křenové nudličky. Upečené kuřecí maso obereme od kostí, rozdělíme na menší kousky a přidáme do pánve k fazolkám. Hotovou směs promícháme s dresingem a pak přidáme uvařenou čočku.

Dresing připravíme smícháním medu a hořčice. Osolíme a zamícháme. Servírujeme se srdíčky ledového salátu a sázeným vejcem. Zdobíme čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl