Maso

Kuřecí závitky s houbovou nádivkou, kaše z brambor a celeru se škvarky a jarní cibulkou

Kuřecí závitky s houbovou nádivkou

2 kuřecí prsa
sůl
sladkou nebo pálivou papriku (podle chuti)
1 lžíci bramborového škrobu
potravinovou folii

Na prkénko si rozložíme potravinou folii, na kterou si připravíme kuřecí prso, překryjeme opět potravinovou folií a prso rozklepeme na tenký plát. Maso osolíme, ochutíme paprikou (může být sladká i pálivá – podle chuti) a maso také lehce posypeme bramborovým škrobem. Na rozklepaný plát masa poklademe nádivku.

Nádivka

2 – 3 rohlíky nebo housky
200 g rozmražených lesních hub
2 vejce
1 lžičku drceného kmínu
2 stroužky česneku
svazek plocholisté petrželky
sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse smícháme s rozmraženými houbami a žloutkem. Přidáme kmín a česnek utřený se solí. Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do rohlíků s houbami. Podle chuti dosolíme a přidáme najemno nasekanou plocholistou petržel.

Nádivku poklademe na rozklepané kuřecí prso a zabalíme roládu. Roládu buď pečeme v troubě rozehřáté na 80 – 85 °C, nebo můžeme roládu vařit v páře. Po upečení či uvaření vyjmeme roládu z fólie. Na pánvi si rozpálíme olej a roládu na něm opečeme do zlatova.

Kaše z brambor a celeru

600 g brambor
600 g celeru
100 g škvarků
100 g jarní cibulky
1 lžíci másla
sůl

Brambory uvaříme s celerem doměkka. Škvarky rozhřejeme na pánvi, přidáme jarní cibulku a krátce zarestujeme. Brambory s celerem rozmačkáme a promícháme se škvarky s cibulkou. Můžeme přidat kousek másla na zjemnění. Podle chuti osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl