Luštěniny a obiloviny

Kašmírská rýže

Neodmyslitelnou přílohou nepálských a indických jídel je rýže basmati. Existujeme mnoho úprav, my jsme zvolili rýži na kašmírský způsob, která se podává se sušeným ovocem, oříšky a např. čerstvým jablíčkem.

4 porce

250 g basmati rýže
voda
celá skořice
celý kardamom
celý hřebíček
bobkový list
trochu oleje

Rýži namočíme do vody na půl hodiny, poté vsypeme do horké vody, přidáme koření, zakápneme olejem a vaříme pod pokličkou doměkka.

na podávání

2 lžíce másla
1 lžíce oleje
celý kardamom
celá skořice
celý hřebíček
hrst sušeného ovoce s oříšky
1 větší jablko
pár kapek vody z růží

Na rozpuštěném másle a oleji osmahneme koření a sušené ovoce, vmícháme na kostičky nakrájené jablko, vmícháme vařenou rýži, osmahneme a ovoníme pár kapkami vody z růží.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl