Zeleninové kari


Zeleninové kari patří ke každodenní stravě nepálských rodin.
4 porce
slunečnicový olej
1 lžička celého římského kmínu
1 menší cibule
4 brambory
1 lžička kurkumy
1 lžička směsi „garam masala“
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kari „vegetable curry“
sůl
1 lžička semínek koriandru
2 lžíce pasty z čerstvého česneku a zázvoru
špetka pálivé mleté papriky
voda
1 cuketa
4 rajčata
hrst čerstvého koriandru
1 dl smetany
Na oleji osmahneme celý římský kmín, cibuli nakrájenou na půlkolečka, oškrábané a na menší kusy nakrájené brambory, okořeníme kurkumou, směsí garam masala, mletým římským kmínem, směsí vegetable curry, solí, semínky koriandru, česnekovo-zázvorovou pastou, špetkou pálivé mleté papriky, společně osmahneme, podlijeme vodou a vaříme asi 5 minut.
Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky, cuketu podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a nakrájíme také na plátky. Do bramborové směsi přidáme nejprve cuketu, podusíme, poté rajčata, sekaný čerstvý koriandr, vmícháme smetanu, podusíme 3 minuty a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: