Vepřové kotlety, špenátová tarhoňa s omáčkou z piva, kapusta se slaninou


4 porce
Kotlet
4 kotlety
2 lžíce sádla
1 lžíci másla
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Kotlety osolíme a opepříme na obou stranách. Opečeme je na sádle společně s česnekem a tymiánem. Pečeme je po obou stranách zhruba 4 minuty. Kotlety uchováme v teple.
Tarhoňa
200 g tarhoni
100 g čerstvého praného špenátu
100 ml smetany
1 lžíci sádla nebo másla
sůl a pepř
Tarhoňu opečeme na sádle nebo másle do zlatova. Zalijeme ji vodou, osolíme a necháme zavařit. Hrnec s tarhoňou sejmeme ze sporáku a necháme v teple dojít. Do měkké tarhoni zamícháme špenát. Tarhoňu zjemníme smetanou a opepříme ji.
Omáčka
500 ml piva
6 lžic medu
3 stroužky česneku
1 cibuli
1 lžíci oleje
3 snítky tymiánu
2 lžíce másla
sůl a pepř
Na oleji orestujeme cibuli a česnek. Do směsi přidáme tymián. Po zhruba deseti minutách restování zalijeme základ pivem. Pivo svaříme na zhruba polovinu objemu. Omáčku ochutíme medem. Osolíme a opepříme. Ještě jednou ji svaříme o další třetinu. Nakonec omáčku rozmixujeme a zjemníme ji máslem.
Ohodnoťte tento recept: