Maso

Chickem Tikka Masala

Kuře s pikantní omáčkou

4 porce

masová marináda

800 g vykostěných kuřecích stehen
1 lžíce směsi „tandoori masala“
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
6 lžic bílého jogurtu

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet.

Opékáme na pánvi nebo v létě na špízu na grilu ze všech stran, nebo na špízu v tandoru 15 minut. Tepelně zpracované maso vkládáme do níže uvedené omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.

omáčka

4 dl zeleninového základu (viz DAL)
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička kari směsi na kuře „chicken curry masala“
sůl
4 bobkové listy
1−2 kousky celé skořice
1−2 hvězdičky badyánu
2 tobolky celého kardamomu
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
1,5 dl drcených rajčat
1 dl smetany

Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.

Další recepty Celý díl