Ryby a mořské plody

Losos s pikantní marinádou, jarními rolkami a salátkem z červeného grepu a salátové okurky

Křehká exotika v podobě zlatistých křupavých rolek plněných lososovou směsí potěší naše smysly – rozkošně vypadají a výtečně chutnají. Jsou součástí trojkombinace – syrového pikantního lososa a delikátního osvěžujícího salátku z červeného grepu a salátové okurky.

4 porce

Jarní rolky

8 plátků jarního těsta
250 g lososa
1 lžíce nakládaného zázvoru
1 čerstvá chilli paprička
50 ml kokosového krému
sůl
hladká mouka a voda na slepení závitků
olej na smažení

Lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na drobné kostičky, které ochutíme najemno nasekanou chilli papričkou, plátky zázvoru. Vše promícháme s kokosovým krémem, zabalíme do jarního těsta.

Do mističky si nasypeme trochu hladké mouky, promícháme vodou – vytvoříme jakési lepidlo (lepek v mouce opravdu lepí).

Čtverec těsta si nasměrujeme k sobě jedním cípem. Protilehlý cíp navlhčíme naším moučným lepidlem.

Na bližší straně poklademe porci ochuceného lososa tak, abychom mohli cíp dobře přeložit, kousek zatočíme, poté přehneme postranní cípy a dorolujeme úhlednou rolku.

Rolky ihned smažíme dozlatova ve vysoké vrstvě oleje, odkládáme na savý papír. Podáváme s lososem s pikantní marinádou a osvěžujícím listovým salátkem s grepem a salátovou okurkou.

Losos s pikantní marinádou a salát

400 g čerstvého lososa (z přední části filetu)

Marináda
1 větší citron
drcený červený pepř
cukr
sůl
růžový sekt

Salát s dresinkem
2 červené grepy
1 salátová okurka
200 g listového salátu
cukr
olivový olej
sůl

Filet z lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky.

Z citronové kůry, šťávy, drceného červeného pepře, cukru, soli a růžového sektu vymícháme marinádu. Marinádu přeléváme přes tenké plátky lososa při servírování.

Grep zbavíme kůry tak, že ji okrájíme a z dužiny vykrájíme jednotlivé dílky. Ze zbylého skeletu grepu vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku.

Okurku oloupeme a odstraníme měkkou dužinu se semínky a nakrájíme ji na tenké nudličky.

Z olivového oleje, grepové šťávy, cukru a soli vymícháme dresink.

Natrhaný listový salát, segmenty grepu a okurku promícháme s dresinkem a podáváme spolu s lososem s pikantní marinádou a jarními rolkami.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl