Maso

Domácí prejt

1 vepřové koleno
½ kg vepřového bůčku
1 vepřová játra
5 žemlí
masový vývar č. I
3−4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
mleté nové koření
sůl

Na podávání

kysané zelí
chléb

Vařené maso z kolene nakrájíme nahrubo společně s bůčkem a vepřovými játry a umeleme na masovém strojku.

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme ochuceným vývarem z masa a necháme prosáknout.

K masu přidáme vymačkané žemle, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí. Dobře promícháme, vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi 1,5 hodiny, ke konci teplotu zvýšíme, aby se nám vytvořila křupavá zlatá kůrčička. Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl