Maso

Příprava k výrobě zabijačkových pochoutek

Skutečnost, že lze zvládnout přípravu zabijačkových pochoutek i v malé panelákové kuchyni dnes předvedou kluci – Filip s Ondřejem, kteří si na pomoc přizvou profesionála z řeznické rodiny Luboše Matějů. Jeho rady a zkušenosti jsou nad zlato a každému, kdo se do domácí „bytové“ zabijačky pustí, přijdou jisto jistě vhod.

1. krok – připravíme vývar a uvaříme maso


Vývar č. I

1−2 vepřová kolena
2 vepřové jazyky
1 vepřové srdce
1 vepřová játra
½ kg vepřové plece
½ kg vepřového bůčku
koření (celý pepř, celé nové koření, bobkový list)
5 stroužků česneku
sůl
voda

Veškeré ingredience vložíme do hrnce a vaříme doměkka. Vařené maso vyjmeme z vývaru, necháme prochladnout a roztřídíme, kolena vykostíme, jazyky stáhneme a nakrájíme.

2. krok – připravíme vývar z nožiček a kůží

Pozor, vaříme zvlášť, nepřidáváme k výše uvedeným ingrediencím (vývar č. I).

Vývar č. II

vepřové nožičky a kůže
sůl
voda

Nožičky a kůže vcelku vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření nožičky obereme a všechny kůže společně umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme vrstvu tuku.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl