Maso

Pečený dančí hřbet s kaštanovým krémem a opečenou karamelovou zeleninou

Specifickou chuť zvěřinového steaku doplňuje jemný krém z kaštanů a osvěží nasládlá, na skus upravená křehká červená řepa s řapíkatým celerem.

4 porce

600 g dančího hřbetu bez kosti
mletý pepř
sůl
slunečnicový olej

Dančí kýtu nakrájíme na porce, medailonky postavíme vláknem kolmo k prkénku, prsty lehce rozmáčkneme, osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej a steaky zprudka z obou stran opečeme (z každé dvě minuty). Poté vložíme do trouby vyhřáté na 70 °C a dopékáme ještě 15 minut.

Steak podáváme rozkrojený napůl, s kaštanovým krémem a karamelovou zeleninou – viz dále.

Kaštanový krém

2 lžíce krupicového cukru
300 g vařených kaštanů
2 dl 33% smetany
sůl

Cukr rozpustíme na světlý karamel, vložíme kaštany, lehce opečeme, postupně zaléváme smetanou, povaříme 5−6 minut, trochu osolíme a nahrubo rozmixujeme.

Zelenina

1 lžíce krystalového cukru
200 g vařené červené řepy
100 g řapíkatého celeru
pár kapek slunečnicového oleje

Na pánvi rozpustíme lžíci cukru, na něm osmahneme kostičky řepy a celeru, zakápneme olejem a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl