Dalamánek plněný sušeným salámem a marmeládou z červeného zelí
4 porce
4 ks dalamánků
160 g sušeného salámu
300 g červeného zelí
250 g cibule
50 g medu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce cukru
sůl a pepř
Zelí nakrájíme na nudličky a přendáme do misky. Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na klínky a ochutíme medem, balzamikovým octem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Krátce povaříme do měkka. Červené zelí důkladně promačkáme se solí. Ochucenou cibuli necháme vychladnout a pak přidáme k pokrájenému zelí. Směs promícháme.
Tip kuchaře: marmeládu je možné připravit den předem, aby se odležela.
Dalamánky podélně rozřízneme, naplníme marmeládou z červeného zelí, na kterou poklademe sušený salám nakrájený na velmi tenké plátky. K dalamánku servírujeme salátek a dip.
Salátek
40 g salátu
10 g dýňových semínek
10 g slunečnicových semínek
olivový olej
Dip
80 g měkkého tvarohu
80 g majonézy
20 g hrubozrnné hořčice
sůl a pepř
Ohodnoťte tento recept: