Saláty

Salát z pečené zeleniny se sýrem v makovém těstíčku

400 g kravského polotvrdého sýru
30 g máku
200 ml mléka
100 g hladké mouky na těstíčko + hladkou mouku na obalení sýru
2 vejce
sůl
olej na smažení
1 menší cuketu
3 rajčata
2 červené cibule
20 g medu
40 ml oleje
20 ml vinného octa
2 stroužky česneku
hrst plocholisté petržele
olej na smažení
sůl a pepř

V míse smícháme mouku, mléko, mák, sůl a vejce na husté těstíčko. Sýr nakrájíme na cca centimetrové kousky. Obalíme jej v hladké mouce a těstíčku a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje.

Cuketu podélně rozčtvrtíme, vyřízneme střed a nakrájíme na hranolky. Rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na silnější klínky a česnek na plátky. Polovinu oleje rozpálíme a přidáme cuketu a cibuli. Orestujeme do zlatova. Přidáme rajčata a lehce promícháme nebo prohodíme tak, aby se rajčátka nerozpadla. Odstavíme z ohně necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Z octu, oleje, medu, soli a pepře připravíme dresing, který smícháme se zeleninou. Na konec přidáme sekanou petrželku.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl