Kuřecí křídla v povidlové marinádě s pečenou cibulí


1 kg kuřecích křídel
lžičku majoránky
8 stroužků česneku
1 citrón
20 g pálivé papriky
pepř
sůl
1 vejce
300 g hladké mouky
olej na smažení1 cibuli
20 ml oleje
100 g povidel
100 ml světlého piva 10°
8 velkých cibulí
40 g másla
4 lžíce medu
sůl
Z kuřecích křídel odřízneme letku a křídla překrojíme. Česnek utřeme se solí a smícháme s vejcem, citrónovou šťávou, majoránkou, solí a pepřem. Rozmícháme marinádu a v té pak promícháme křídla. Necháme odležet. Pálivou papriku promícháme s moukou a v mouce poté obalíme křídla, která prudce osmažíme v oleji.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na oleji, přidáme povidla a zalijeme pivem. Necháme zredukovat. S touto marinádou promícháme usmažená křídla, naskládáme do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 160°. Pečeme 20–30 minut.
Cibule z vrchní části rozkrojíme do hvězdičky a vložíme do pekáčku na pečící papír. Osolíme, na cibuli poklademe kousky másla a pokapeme medem. Vložíme do trouby předehřáté na 200° a pečeme cca 40 minut.
Ohodnoťte tento recept: