Omeleta Petra Voka


Koření – hřebíček a skořice dodají omeletě neobvyklou exotickou chuť. Pikantní brusinky zas příjemně osvěží a dezertu dají potřebný šmrnc.
2−4 porce
4 velká vejce
1 citron
1 lžíce škrobové moučky
125 ml vlažného mléka
1 lžíce vlažné vody
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka soli
1 lžíce másla
brusinkový nebo jeřabinový kompot
1 lžíce moučkového cukru
rum
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky, citronovou kůru, škrobovou moučku, mléko, vodu, mletou skořici, hřebíček, a sůl vymícháme v hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do žloutkové hmoty.
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, nalijeme těsto, přiklopíme pánví a pečeme, neobracíme. Když je vrchní strana suchá, potřeme ji brusinkovým kompotem, přeložíme v pánvi napůl, pocukrujeme, pokapeme rumem, oflambujeme, nakrájíme na porce a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: