Maso

Kuřecí prso plněné bylinkovým máslem a klobásou s kroupovým ragú s houbami a červenou řepou

4 kuřecí prsa s kůží
100 g másla
6 stroužků česneku
2 cibule
snítka tymiánu
snítka plocholisté petrželky
drcený kmín
100 g klobásy s čedarem
800 g vařených krup
200 g hub
200 g vařené červené řepy
olej
150 ml smetany
sušená majoránka
sůl
pepř
lžíce cukru

Klobásu nakrájíme na kostičky, plocholistou petrželku a tymián nasekáme nadrobno, česnek utřeme se solí a cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme s máslem a touto směsí naplníme kuřecí prso. Maso opepříme a můžeme lehce potřít olejem. Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a opékáme. Během opékání maso alespoň dvakrát obrátíme.

Tip: maso můžeme také připravit v troubě rozpálené na 180 °C, pečeme 8 minut.

Na houbové ragú si nakrájíme cibuli na klínky a česnek na plátky a společně zarestujme na rozehřátém másle. Pak přidáme houby (sušené houby byly přes noc namočené ve vodě), tymián, kmín a majoránku. Zarestujeme a přidáme předem uvařené kroupy. Zamícháme a vlijeme smetanu. Lehce dosolíme a pozvolna vaříme 5 – 7 minut.

Červenou řepu nakrájíme na větší kousky a orestujeme na pánvi. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a lžíci cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl