Ryby a mořské plody

Na másle pečený uzený siven s cibulovo-pivní redukcí, dýňové pyré s pivem s pečenými kousky cukety a chleba

2 ks uzeného sivena
100 g másla
1 dýně hokkaido
0,5 l černého piva
1 menší cuketa
olej
2 plátky chleba
sůl
pepř
2 lžíce cukru
tymián
2 bílé cibule

Uzeného sivena vyfiletujeme. Z kůže, hlavy a páteře uvaříme vývar. Rybí vývar stačí vařit 30 minut.

Z dýně vydlabeme střed a dýni nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme snítku tymiánu, osolíme a dýni uvaříme do měkka.

Cuketu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi do zlatova. Cuketu nesolíme, aby nepustila vodu. K cuketě přidáme na kostičky nakrájený chléb a restujeme do křupava. Poté přidáme dvě lžíce cukru, zamícháme a osolíme.

Z uvařené dýně vyjmeme tymián a rozmixujeme do hladka. Směs z cukety a chleba vmícháme do připraveného dýňového pyré.

Omáčku připravíme z bílé cibule, kterou nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, zalijeme černým pivem, vývarem ze sivena a redukujeme, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Pak vmícháme máslo a lehce osolíme. V takto připravené omáčce prohřejeme filety uzeného sivena.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl