Maso

Krkovice v marinádě z česneku a rozmarýnu, ragú z česneku, červené cibule a jarní cibulky s kouřovým pivem, bramborová kaše

800 g vepřové krkovice
150 g česneku
1 snítka rozmarýnu
sůl
pepř
nové koření
4 červené cibule
4 stonky jarní cibulky
kouřové pivo
30 g vepřového sádla
2 lžíce cukru krupice
800 g brambor
200 ml mléka
80 g másla

Krkovici nakrájíme na silnější plátky a smícháme s nasekaným rozmarýnem, česnekem utřeným solí, drceným novým kořením, solí a změklým sádlem. Rozpálíme pánev a opečeme z obou stran.

Stroužky česneku podélně rozpůlíme, červenou cibuli nakrájíme na klínky a jarní cibulku nakrájíme na silnější kolečka. Do kastrůlku vložíme cibuli a česnek a zalijeme pivem, přivedeme k varu a necháme redukovat na omáčkovou konzistenci. Vmícháme dvě třetiny másla. Ochutíme solí a cukrem.

Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a rozmačkáme metlou nebo šťouchadlem na kaši. Zašleháme horké mléko se zbytkem rozpuštěného másla. Osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl