Kreolské kuře


Skvělé kuřátko, které Ondra ochutnal na své kulinářské výpravě po USA.
8 porcí
1 kg vykostěných kuřecích stehen nebo prsou
kajenský pepř
sůl
50 g másla
Omáčka
50 g másla
Holy trinity – 2 cibule,150 g řapíkatého celeru, 150 g zelené papriky
2 jarní cibulky
6 stroužků česneku
4 bobkové listy
snítka tymiánu
200 g krájených tomatů z plechovky
1 lžíce hnědého cukru
stvol citronové trávy
30 g mouky
1 litr kuřecího vývaru
čerstvá bazalka
1 svazek plocholisté petrželky
kajenský pepř
sůlpodáváme s rýží
Nejprve si připravíme mouku na zahuštění. Mouku nasypeme rovnoměrně na plech a při 200 °C ji v troubě pečeme dorůžova. Necháme vychladit.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, ochutíme kajenským pepřem a solí a opečeme na polovině přepuštěného másla. Odstavíme.
Do hrnce dáme rozehřát druhou část másla, na které opečeme nakrájenou zeleninu – cibuli, řapíkatý celer a papriku. Přidáme nasekaný česnek, tymián a bobkový list. Osmahneme, zasypeme cukrem, až se rozpustí, přidáme drcená rajčata, stvol citronové trávy, vmícháme mouku, zalijeme vývarem, přidáme nasekané bylinky a vaříme asi 15 minut. Na závěr vložíme opečené maso, prohřejeme a podáváme s rýží.
Ohodnoťte tento recept: