Saláty

Zapečený salát s kozím sýrem

4 porce

2 ks avokáda
100 g sterilovaných fazolí
1 jarní cibulku
300 g cherry rajčat
sůl
drcený pepř
římský kmín
variaci trhaných salátů
300 g čerstvého kozího měkkého sýra
nakládané minipapričky
1 citron
olivový olej
3 vejce
lák z červené řepy
mikrobylinky na ozdobu

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme alespoň hodinu marinovat ve šťávě z nakládané červené řepy, dokud nezískají krásnou růžovou barvu.

Avokádo oloupeme a v míse rozmačkáme. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem, olivovým olejem a troškou citronové šťávy. Ke směsi přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a cherry rajčata překrájená na poloviny.

Kozí sýr také vidličkou rozmačkáme v misce. Připravíme si tvořítko libovolného tvaru a do dvou třetin je vyplníme avokádovou směsí, na kterou navrstvíme rozmačkaný kozí sýr. Uhladíme a vložíme pod horní gril. Zapečeme na dozlatova, cca 5 minut při teplotě 220°C.

Směs salátů dáme do misky a ochutíme jednoduchým dresinkem z citronu a olivového oleje. Poté je naservírujeme na talíř a doprostřed dáme zapečený sýr. Ozdobíme růžovými vejci, nakládanými papričkami a mikrobylinkami. Podáváme!

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl