Krůtí kebab se salátem z rajčat a s kaviárem z lilku


4 porce
800 g krůtích prsou
snítku máty
40 g másla
sůl
pepř
1 lžíci sladké papriky
½ lžičky chilli0,5 kg čerstvých rajčat
velký svazek listové petržele
snítku máty
jarní cibulku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
drcený pepř
sezamová semínka na ozdobu1 lilek
2-3 lžíce tahini pasty
2 stroužky česneku
šťávu z ½ citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 granátové jablko
Krůtí prsa nameleme a smícháme s povoleným máslem, solí, pepřem, chilli, paprikou a sekanou mátou. Z hotové směsi tvoříme válečky, které namačkáme na špejle a poklademe je na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 stupňů.
Rajčata zbavíme stopek a nakrájíme na drobné kousky. Petržel a mátu nasekáme nahrubo a společně s rajčaty vložíme do mísy. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozmačkaný česnek a vše promícháme.
Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Při podávání posypeme sezamem.
Na lilkový kaviár lilek podélně rozpůlíme a dužinu rozkrájíme na mřížku. Posolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na 200 stupňů 15 minut péct, aby změkl.
Pak z lilku pečenou dužninu vydlabeme a rozmixujeme s česnekem, tahini pastou, olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme drceným pepřem a solí. Podáváme ozdobené granátovým jablkem a sezamovými semínky.
Ohodnoťte tento recept: