Ryby a mořské plody

Pečená pražma s červenou řepou, crème fraîche a fazolemi

4 porce

4 pražmy
1 citron
1 větší cibuli
4 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř

4 ks vařené řepy
sůl
mletý pepř
80 ml panenského olivového oleje
200 g crème fraîche
drcený pepř
50 g pistáciových ořechů
1 lžíci medu
mořskou sůl
snítku máty
snítku petrželky
300 g velkých zelených fazolových bobů (předvařené, mražené)

Pražmu zbavíme šupin, opláchneme a zvenčí i uvnitř osolíme a opepříme. Kůži nařízneme podél páteře a na několik místech podélně. Dále do pražmy vložíme čtvrtku cibule, čtvrtku citronu a větvičku rozmarýnu. Celou pražmu postavíme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 -20 minut.

Uvařenou červenou řepu nastrouháme a smícháme ji s crème fraîche, osolíme, opepříme, přidáme med a pokapeme citronovou šťávou. Promícháme s nasekanou mátou a petrželkou a při podávání posypeme nasekanými ořechy.

Fazole krátce na pánvi opečeme na olivovém oleji s trochou česneku a tymiánu, osolíme, opepříme a podáváme!

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl