Maso

Tatarák z uzeného jazyka a křenu na česnekových toustech

4 porce

400 g vařeného uzeného hovězího jazyka
100 g majonézy
4 lžíce strouhaného křenu
4 lžíce sekané pažitky
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce worcesteru
½ lžičky mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
špetka soli a pepře

4 stroužky česneku
8 plátků chleba
mrkvová nať na ozdobu

Vařený uzený jazyk pomeleme na jemné šajbě. Nasekáme si pažitku a nastrouháme křen. V míse smícháme dohromady jazyk, pažitku, křen a ochutíme hořčicí, kečupem, majonézou, worcesterem a kořením.

Na pánvi nebo v toustovači nasucho opečeme chleba. Tousty potíráme česnekem a tatarskou směsí. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl