Maso
Tatarák z uzeného jazyka a křenu na česnekových toustech


4 porce
400 g vařeného uzeného hovězího jazyka
100 g majonézy
4 lžíce strouhaného křenu
4 lžíce sekané pažitky
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
2 lžíce worcesteru
½ lžičky mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
špetka soli a pepře4 stroužky česneku
8 plátků chleba
mrkvová nať na ozdobu
Vařený uzený jazyk pomeleme na jemné šajbě. Nasekáme si pažitku a nastrouháme křen. V míse smícháme dohromady jazyk, pažitku, křen a ochutíme hořčicí, kečupem, majonézou, worcesterem a kořením.
Na pánvi nebo v toustovači nasucho opečeme chleba. Tousty potíráme česnekem a tatarskou směsí. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů