Ryby a mořské plody

Rybí brodet se slávkami

2 cibule
4 stroužky česneku
4 bobkové listy
1 plechovku loupaných sekaných rajčat
1 ks mořského vlka
400 g slávek
1 ks červené papriky
svazek petrželky
snítku tymiánu
30 ml panenského olivového oleje
1 dcl bílého vína
0,5 l rybího vývaru
dochucovací přísada do jídel
sůl
pepř

Cibuli si nakrájíme na klínky, papriku na proužky a česnek na plátky. V hlubokém hrnci si rozpálíme olej a na něm krátce orestujeme cibuli, česnek a papriku. Přidáme bobkový list, tymián a plechovku sekaných loupaných rajčat. Zalijeme bílým vínem, necháme krátce odpařit alkohol a přidáme rybí vývar a dochucovací přísadu do jídla a necháme pozvolna vařit.

Mořského vlka vyfiletujeme a připravené filety nakrájíme na větší kusy.

Do základu polévky přidáme slávky a nasekanou petržel a necháme probublávat.

Vlka osolíme, prohodíme v olivovém oleji a orestujeme na pánvi s pečícím papírem.

Rybu restujeme pár minut kůží dolů aby se zatáhla a pak rovnou přidáme do vývaru.

Necháme celou polévku dvě minuty provařit a servírujeme!

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl