Moučníky a cukroví

Skořicové krucánky

Velmi chutné, po skořici vonící a po mrkvičce zbarvené jsou skořicové krucánky naší kolegyně Marcely.

Těsto

250 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
125 g rostlinného tuku
125 g nastrouhané mrkve

Na obalení

moučkový cukr
mletá skořice

Mouku smícháme s práškem do pečiva, poté s tukem a najemno nastrouhanou mrkví. Zabalíme do potravinářské folie a v lednici necháme odležet do druhého dne.

Na vále vyválíme obdélník vysoký asi 4 mm, který rádýlkem rozkrájíme na proužky široké 1,5 cm, dlouhé asi 8 cm, které stáčíme do spirálek a pečme při 170 °C dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Další recepty Celý díl