Zapečená portobella s koprovými bramborami


4 porce
4 ks portobell
400 g cizrny ve slaném nálevu
4 menší cibule
4 stroužky česneku
1 červenou papriku
100 g čerstvého listového špenátu
80 g másla
150 g sýra goudy
½ lžičky kmínu
800 g vařených brambor
40 ml oleje
svazek kopru
sypký kořenící přípravek na dochucení
Cibuli nakrájíme na klínky a česnek na plátky. Papriku nakrájíme na nudličky a portobella zbavíme nožiček, které si pokrájíme nahrubo. Rozpálíme máslo, přidáme cibuli a restujeme dosklovata, poté přidáme česnek, papriku, pokrájené nožičky hub a kmín a restujeme do zlatohněda. Přidáme podravku, špenát a cizrnu a prohřejeme, dokud špenát neztratí objem. Pak náplň dáme stranou a necháme vychladnout, smícháme se strouhaným sýrem a vkládáme do hlaviček žampionů.
Pečeme v troubě asi 15 minut na 160 stupňů.
Uvařené vychlazené brambory orestujeme na oleji. Přidáme podravku, sekaný kopr a podáváme!
Ohodnoťte tento recept: