Čokoládový chlebíček s červenou řepou


korpus
2 ks vejce M
150 g mléka
180 g oleje
300 g najemno strouhané červené řepy
300 g hladké mouky
200 g cukru krupice
30 g kakaa
12 g prášku do pečiva
2 g soli
2 g mleté skořice
na polevu
100 g hořké čokolády
110 g smetany ke šlehání
1 g soli
na dokončení
30 g nahrubo sekaných kakaových bobů
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, skořici, přidáme vejce, mléko, olej a nastrouhanou červenou řepu. Stěrkou a nebo ruční metlou vymícháme do hladké hmoty, kterou nalijeme do olejem vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy. Pečeme při 160 °C na program horkovzduch asi 45-50 min. Zkusíme špejlí před vytažením, zda je chlebíček upečený skrz. Necháme ho na mřížce vychladnout a poté z formy opatrně vyjmeme.
Na polevu smícháme právě vroucí smetanu se solí na čokoládu, necháme 3-4 min. povolit a poté metličkou vymícháme dohladka. Chladnoucí a houstnoucí směs nalijeme na povrch studeného chlebíčku a před úplným zatuhnutím posypeme nahrubo sekanými kakaovými boby.
Ohodnoťte tento recept: