Moučníky a cukroví

Křehký koláč s rebarborou

těsto

200 g hladké mouky
125 g másla
150 g měkkého plnotučného tvarohu
2 g soli

náplň

100 g měkkého másla
100 g cukru krupice
120 g mletých pistácií
2 vejce velikosti M
20 g kukuřičného škrobu
50 g rumu
4 g mletého zázvoru

na dokončení

600 až 700 g rebarbory
150 g jahodového džemu

Na těsto smícháme v míse mouku, máslo a sůl a vypracujeme drobenku, přidáme tvaroh a rychle a krátce zamícháme těsto, které rozválíme na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 30 cm a poté ho pomocí válečku přeneseme do olejem vymazané koláčové formy.

V míse utřeme měkké máslo s cukrem, kukuřičným škrobem, zázvorem, pistáciemi a vejci dohladka. Nakonec přidáme rum a tuto směs rozetřeme do předem připraveného základu. Na kousky nakrájenou rebarboru narovnáme na pistáciovou hmotu a vzniklý koláč pečeme asi 35-40 minut na 170 °C dozlatova. Vytáhneme z trouby a necháme ho na mřížce vychladnout. Před podáváním potřeme horkým džemem.

Ohodnoťte tento recept: 

70 hlasů

Další recepty Celý díl