Vegetariánský wrap
Nahraďme si maso kombinací luštěnin a obilovin. Našemu tělu tak dodáme kompletní látku aminokyselin – stavebních kamenů bílkovin, navíc potřebnou dávku vlákniny a ještě si skvěle pochutnáme. Vždy, i v zimních měsících, je třeba myslet na zeleninu, alespoň plátek listového salátu, a skvělá je zelenina kvašená. Tu jsme si v jednom z minulých dílů připravovali – zde je odkaz.
6 porcí
½ hrnku fazolí adzuki
½ hrnku jáhel
olivový olej
1 jarní cibulka
1 kapie
4 stroužky česneku
sušená bazalka, oregano
špetka směsi peperoncino
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl
6 tortill nebo rýžových papírůPříloha
lístky ledového salátu
čerstvá paprika
kysaná zeleninaOmáčka z tofu
100 g neochuceného tofu
olivový olej
kvašená okurka
½ menší červené cibule
lák z okurek
sůl
S přípravou začneme den předem, kdy si namočíme fazole, alespoň přes noc.
Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme doměkka, scedíme.
Jáhly spaříme a uvaříme doměkka. Vaříme mírným varem pod pokličkou, během vaření nemícháme.
Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, kapii a plátky česneku, přidáme špetku peperoncina, osmahneme, vmícháme fazole a jáhly, osmahneme a dobře rozmačkáme.
Směs dochutíme bazalkou, oreganem, sójovou a worcesterskou omáčkou a solí.
Na tortilly navršíme fazolovou směs, nakrájenou čerstvou zeleninu, pokapeme omáčkou z tofu, zabalíme a podáváme
Tofu rozmixujeme s olivovým olejem, smícháme s nadrobno nakrájenou okurkou a cibulí, naředíme lákem z okurek, podle chuti osolíme.
Pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu, doporučujeme zabalit směs do rýžových papírů. Ty před použitím namočíme do teplé vody, jakmile změknout, přendáme na utěrku a plníme směsí.
Ohodnoťte tento recept: