Maso

Králičí ledvinky po dijonsku

600 g králičích ledvinek
2 šalotky
200 g květáku rozebraného na růžičky
50 g kaparů
100 g másla
4 lžíce francouzské dijonské hořčice
200 g silného telecího vývaru
100 g crème fraîche
1 plát listového těsta
1 vejce na potření listového těsta
sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Králičí ledvinky očistíme. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na másle a vyjmeme do předem připravených nádob. Na výpeku orestujeme jemně nakrájenou šalotku do zlatova, přidáme dijonskou hořčici a zalijeme telecím vývarem. Rozmícháme a vložíme na malé růžičky rozebraný květák. Když je květák uvařený na skus, přidáme crème fraîche, posekané kapary a rozmícháme. Omáčka by měla být řidší. Vložíme opečené ledvinky a krátce zavaříme. Vařící rozdělíme do předem připravených zapékacích misek – kokotek. Z listového těsta si vykrajovátkem připravíme pokličky o průměru cca 1 cm větší a necháme zmrazit. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a potřenou stranou přiložíme na teplou kokotku a pečlivě po stranách přilepíme. Povrch rovněž potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C zapéci. Pečeme do zlatova cca 10 min.

Pára vznikající z omáčky nám nafoukne pokličku, která nám po upečení slouží jako příloha.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl