Maso

Supreme z jarního kuřátka plněný bazalkou a sušenými rajčaty, chřestové risotto

4 porce

4x kuřecí prso s kostí a kůží
12 ks sušených rajčat
8 lístků čerstvé bazalky
80 g másla

Supreme - kuřecí prso s kůží a kostí naplníme kouskem másla, sušeným rajčetem a bazalkou, opepříme a osolíme z obou stran.

Rozpálíme si pánev, do které nalijeme olej ze sušených rajčat. Do pánve vyskládáme naplněná kuřecí prsa, nejdříve kůži dolů. Prsa opečeme z obou stran, necháme zatáhnout a dáme do trouby na 180 °C cca 12 minut.

chřestové rizoto

400 g rýže arborio
2 dcl bílého vína
100 g chřestu
50 g šalotky
1 l zeleninového vývaru (kuřecí může být jako alternativa)
50 g másla
50 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř

V hrnci rozpustíme máslo. Šalotku nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme chřest nakrájený na menší kousky a krátce zarestujeme Přidáme rýži a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem. Až se víno odvaří, přiléváme postupně vývar, který necháme vsáknout do rýže. Stále mícháme, cca 15 minut, dokud není rýže uvařená al dente. Před dokončením přidáme máslo a najemno nastrouhaný parmazán. Solíme a pepříme až nakonec. Parmazán je slaný a také vývar při vaření redukujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl