Jehněčí hřebínek, mrkvové pyré, glazovaný hrášek a baby karotka


4 porce
2 jehněčí hřebínky
čerstvý mletý pepř
olej
na krustu
hrst rukoly
50 g strouhanky
špetku soli
Z jehněčího hřebínku seřízneme tuk. Poté hřebínek důkladně očistíme. Očištěné maso ochutíme čerstvým pepřem a lehce potřeme olejem. Maso necháme alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou odpočinout. Rozpálíme pánev bez oleje a do rozpálené pánve vložíme připravený jehněčí hřebínek. Maso opečeme ze všech stran a pak je dáme do trouby na 80 °C na 8 - 10 min. Po vytažení z trouby hřebínek lehce osolíme.
Na hřebínek můžeme ještě připravit krustu z rukoly a strouhanky, které společně dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Ve směsi obalíme kousky upečeného jehněčího hřebínku.
pyré
500 g mrkve
100 g šalotky
50 g másla
500 ml zeleninového vývaru
citronová kůra
citronová šťáva
špetka soli
Šalotku nakrájíme najemno, mrkev na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme mrkev, lehce zarestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka, asi 20 minut. Na konci vaření přidáme máslo pro zjemnění, lehce zastříkneme citronovou šťávou, osolíme a vymixujeme hladké pyré.
glazovaný hrášek a baby karotka
80 g hrášku
80 g cukrového hrášku (lusky)
80 g barevné baby karotky
Karotku podélně rozřízneme. Na pánvi si necháme rozpustit máslo a přidáme trochu cukru. Zalijeme bílým vínem. Na závěr přidáme hrášek a cukrový hrášek (lusky).
Ohodnoťte tento recept: