Citronový řez s borůvkami
korpus
210 g hladké mouky
330 g krupicového cukru
170 g oleje
120 g plnotučného mléka
120 g zakysané smetany
2 vejce (M)
1 prášek do pečiva (12 g)
4 g soli
2 citróny kůra i šťáva (60 g)
200 g mražených borůvek
poleva
400 g zakysané smetany
50 g krupicového cukru
na dokončení
200 g čerstvých borůvek
mikro bylinky na ozdobu
Na korpus si v míse smícháme suché ingredience. K nim přidáme vlhké suroviny a promícháme. Pozor, hlavně nesmíte těsto přepracovat! Vznikne nám klasické lité těsto. Mražené borůvky obalíme ve lžíci mouky a přidáme je do těsta. Těsto nalijeme do hlubokého pekáče, vystlaného pečicím papírem. Pečeme 25 – 30 minut na 175 °C.
Na polevu smícháme cukr se zakysanou smetanou. Polevou potřeme ještě horký, z trouby vytažený koláč, necháme vychladnout a ozdobíme čerstvými borůvkami a mikro bylinkami.
Ohodnoťte tento recept: