Sněhoví ježci s krvavým pomerančem a pistáciemi
sníh
100 g bílků
200 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
1 cukr s vanilkou
20 g citronové šťávy
náplň
400 g smetany 33%
200 g smetanového jogurtu
ovoce
krvavé pomeranče
50 g sekaných pistácií
Bílky spolu s citronovou šťávou, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí za stálého míchání metlou zahřejeme v míse nad vodní lázní na teplotu 60 °C, dokud se cukr nerozpustí. Následně mixérem vyšleháme v tuhý sníh. Bude to trvat cca 10 minut. Do vzniklého sněhu vmícháme moučkový cukr a vzniklou směs naplníme do cukrářského sáčku. Připravíme si plech s pečicím papírem a těsto nastříkáme na plech do tvaru asi 6 cm velkých ježků. Troubu si předehřejeme na 150 °C a hned jak ježky dáme péct, ztlumíme teplotu na 100 °C a pomalu sušíme cca 60 – 90 minut.
Pomeranče si oloupeme a vykrájíme z nich filety. Díky tomu se zbavíme všech slupek uvnitř pomeranče a zůstane nám jen svěží dužina. Pistácie nahrubo posekáme. V míse vyšleháme šlehačku a smícháme ji se smetanovým jogurtem. Vychladlé ježky ozdobíme jogurtovou šlehačkou, pomeranči a pistáciemi.
Ohodnoťte tento recept: