Různé
Škvarkové šneky


Těsto
200 g hladké mouky
200 g celozrnné pšeničné mouky
250 g mletých škvarků
100 g sádla
230 g tmavého piva
30 g droždí
1 vejce M
10 g soli
kmín, majoránka
V kuchyňském robotu s hnětacím hákem smícháme mouku, vejce, sádlo, pivo, koření a sůl a rozdrobíme droždí. Směs necháme hníst cca 5 minut, dokud se nespojí v krásně pružné, lesklé a soudržné těsto. Zakryté fresh fólií necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem, asi 30 minut.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme v cca 1 cm silný obdélník. Placku po celé ploše pomažeme mletými škvarky a zarolujeme. Vzniklou roládu nakrájíme na stejnoměrné plátky, šneky posolíme a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pak pečeme dozlatova při 200 °C cca 15 minut.
Ohodnoťte tento recept:
79 hlasů