Maso

Kuřecí karbanátky s česnekovou omáčkou

(koury sekané s česnekovým kondymentem)

4 porce

karbanátky

1,5 kg kuřecích paliček
voda na uvaření
bobkový list
špetka šafránu (do vývaru)
sůl

hrst sekané petrželky
40 g rozinek
40 g plátků mandlí
1 vejce
1 lžíce mletého zázvoru
špetka šafránu (do směsi)
mletý pepř
sůl
sádlo

omáčka

60 g másla
4 stroužky česneku
špetka šafránu
250 ml 33% smetany
1 žloutek

Kuřecí paličky uvaříme s kořením, necháme zchladnout, odstraníme kůži a maso z kostí obereme a najemno nasekáme.

V míse maso ochutíme a smícháme s nasekanou petrželkou, rozinkami, plátky mandlí, vejcem, mletým zázvorem, špetkou šafránu, mletým pepřem a solí. Takto necháme půl hodiny odležet. Z masové směsi tvarujeme placičky, které z obou stran opékáme na sádle dozlatova.

V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm jemné plátky česneku dosklovata, přidáme špetku šafránu, smetanu, vaříme a redukujeme. Na závěr odstavíme a do horké omáčky vmícháme žloutek.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl