Moučníky a cukroví

Palačinky s pivní marmeládou a hruškami v medovině

Vyzkoušejte palačinky, jejichž těsto je vylepšeno čerstvou mátou. Jsou fantastické. Pak už záleží jen na vás, jaký doplněk zvolíte. My jsme v dobřanském pivovaru nemohli jinak, než použít místní pivní marmeládu, lokální hruštičky macerované v medovině.

4 porce

těsto

100 g polohrubé mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
lžíce oleje
střik medoviny
hrst čerstvé máty
olej na pečení

na servírování

pivní marmeláda
sušené hrušky
medovina
šlehačka

Vejce vyšleháme s mlékem, vsypeme mouku, cukr, ochutíme olejem a solí. Pro vylepšení chutí přidáme medovinu a nasekanou mátu.

Palačinky pečeme na oleji z obou stran. Hotové potíráme pivní marmeládou, přeložíme a na talíři doplníme sušenými hruškami máčenými v medovině a šlehačkou.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl